Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ιστορικό 2. ΕΥΑΕ προς Διοίκηση 17-11-2008.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αρ. Πρωτ.: 016 Αθήνα, 17/11/2008
ΠΡΟΣ: Δ/νση Προσωπικού
Κοιν: κα Παπαδοπούλου Ελένη
κο Τσαμάζ Μιχάλη
Θέμα: Τακτική τριμηνιαία συνάντηση.


κα Κολοβού,
Στην τακτική μας τριμηνιαία συνάντηση στις 2/6/2008 είχαμε συμφωνήσει ότι η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ΕΥΑΕ, να γίνουν μαζί με την Γενική Συνέλευση και τις εκλογές του σωματείου.
Η καλή μας πρόθεση παρεξηγήθηκε όταν εσείς συμφωνήσατε και πράξατε άλλα με το προεδρείο του σωματείου, για μας χωρίς εμάς.
Η δράση μας σαν ΕΥΑΕ πάντα μέσα στα πλαίσια της Ελληνικής νομοθεσίας ίσως έχει ενοχλήσει κάποιους -όσους δεν ξέρουν τα καθήκοντα τους και δεν κάνουν καλά την δουλειά τους- από την Διοίκηση και το σωματείο.
Στα πλαίσια των καθηκόντων μας επανήλθαμε με το έγγραφο μας στις 17/10/2008 και σας ζητήσαμε την τακτική μας τριμηνιαία συνάντηση.
“Αρ. Πρωτ.: 015 Αθήνα, 14/10/2008
ΠΡΟΣ: Δ/νση Προσωπικού
Θέμα: Τακτική τριμηνιαία συνάντηση.
Μετά την τελευταία μας συνάντηση τη Τρίτη 2 Ιουνίου 2008 και όπως είχαμε συμφωνήσει, σας προτείνουμε στα πλαίσια της τακτικής τριμηνιαίας μας συνάντησης, τα παρακάτω θέματα:
Α: Εκκρεμότητες: Ιστοσελίδα ΕΥΑΕ στο Μικρόκοσμο, Γραφεία, κλπ.
Β: Κάπνισμα.
Γ: Γενική Συνέλευση, Εκλογές για ΕΥΑΕ, βάσει του Ν.1568/85 αρθρ. 2 & 3.
Περιμένουμε να ορίσετε ημερομηνία και ώρα, της συνάντησης.
Η συνάντηση μας αυτή προτείνουμε να γίνει στο νέο γραφείο της ΕΥΑΕ και να συνδυασθεί με την επίσημη παράδοση του από την Διοίκηση.”
Η σκόπιμη κωλυσιεργία, οι συνεννοήσεις σας με αναρμόδια για την Υγιεινή και Ασφάλεια, άτομα και η παρελκυστική σας τακτική στις τηλεφωνικές μας επικοινωνίες, δεν συνάδουν με την μέχρι τώρα καλή μας συνεργασία.
Δεν είναι αρμοδιότητα σας να παρεμβαίνετε με τέτοιο τρόπο στις εκλογές της ΕΥΑΕ, οι υποχρεώσεις του εργοδότη αλλά και της ΕΥΑΕ, περιγράφονται με σαφήνεια στο νόμο 1568/85.
Ο υποδειγματικός τρόπος λειτουργίας και δράσης της επιτροπής μας και η καλή συνεργασία μέχρι σήμερα με την Διοίκηση, έχουν γίνει γνωστά σε όλες τις ΕΥΑΕ Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, που συμμετείχαν μαζί μας στα σεμινάρια του ΕΛΙΝΥΑΕ, στον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ και έχει εκθειασθεί ομόφωνα στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Δεν είναι δυνατόν σήμερα κάποιοι παράνομα και παράτυπα, να μην αφήνουν την ΕΥΑΕ της Cosmote να παίξει τον ρόλο της όπως ακριβώς τον προβλέπει η νομοθεσία.
Περιμένουμε την απάντηση σας, στο έγγραφο μας που σας στείλαμε στις 17/10/2008.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Υ.Α.Ε ΑΘΗΝΑΣ
Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας