Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Μερικά γεγονότα.

Μερικά γεγονότα
Τον Απρίλιο 2008 η Διοίκηση μας παρέδωσε το γραφείο της επιτροπής στο Δακτυλίδι.
Στις 2 Ιουνίου 2008, έγινε στα γραφεία μας, η τριμηνιαία συνάντηση ΕΥΑΕ - Διοίκησης
Η Γραμματέας της ΕΥΑΕ μέχρι και την 17-11-2008 υπέγραφε κανονικά σαν γραμματέας ΕΥΑΕ.
Όσα λέει και όσα κάνει σήμερα η γραμματέας της ΕΥΑΕ, είναι προϊόν εκβιασμού, πίεσης, και επιβολής κομματικής πειθαρχίας από την ΑΚΕ-ΔΑΚΕ.
Η ΕΥΑΕ της ΟΤΕ-ΝΕΤ λειτουργούσε κανονικά 6 μήνες μετά την λήξει της θητείας της και κανένας από τους καθοδηγητές της ΑΚΕ-ΔΑΚΕ & Προοδευτικής-ΠΑΣΚΕ, δεν έβαλε θέμα.
Στις 2 Ιουνίου 2008, συμφωνήσαμε με την Διοίκηση , οι εκλογές για νέα ΕΥΑΕ να γίνουν μαζί με τις εκλογές του σωματείου.
Τον Οκτώβρη 2008 το προεδρείο του σωματείου έκανε άλλη συμφωνία με την διοίκηση και δεν δέχτηκε να γίνουν οι εκλογές για νέα ΕΥΑΕ μαζί με τις εκλογές του σωματείου.
Τον Δεκέμβρη 2008 υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση από το προεδρείο στην ΕΥΑΕ για την ΓΣ και τις εκλογές, όταν εμείς συμφωνήσαμε αυτοί την πήραν πίσω.
Μετά την εκλογή για πρώτη φορά της ΕΥΑΕ ο νόμος γράφει με σαφήνεια: "Κάθε, εν συνεχεία της πρώτης, γενική συνέλευση για εκλογές συγκαλείται και προεδρεύετε, κατά περίπτωση, από τον αντιπρόσωπο ή τα μέλη της ΕΥΑΕ." Αρθρ. 3, παρ. 2.
Σε κανένα από τα 40 άρθρα του, ο νόμος δεν αναφέρει ότι εκπίπτει η επιτροπή, άρα μέχρι να εκλεγεί η νέα ισχύει και λειτουργεί η εκλεγμένη ΕΥΑΕ.\
Είναι αλήθεια ότι ο νόμος προβλέπει 2ετη θητεία για την ΕΥΑΕ. Όμως η καλή μας πρόθεση και διάθεση να γίνουν οι εκλογές για ΕΥΑΕ μαζί με τις εκλογές του σωματείου, όπως έγιναν την πρώτη φορά παρεξηγήθηκε.
Όταν ένα προεδρείο, κάνει την βρώμικη δουλειά της εργοδοσίας λέγεται εργοδοτικό και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει τους εργαζόμενους.